top of page

Het uitgegroeide project

Ontstaan

Hoe alles begon

Het aardappelverhaal is begonnen door 0.3 ha aardappelen te telen met de leerlingen van de landbouwschool waar Raf (Raf Patat) destijds voltijds les gaf. Het was een project waar de studenten van poten tot oogst bij betrokken waren om de teelt mee op te volgen.

De oogst van dit perceel en nog wat extra aangekochte aardappelen in 2004 werden op de hoeve thuis verkocht.

Op basis van klantenvertrouwen

De verkoop loopt nog steeds in de hoevewinkel waar we vandaag gevestigd zijn. De klanten kopen hun waar en betalen gepast in de voorziene plaats in de hoevewinkel.

Een aardappel meer

Om aan de stijgende vraag en extra verkoopplaatsen die jaar na jaar erbij kwamen werd het areaal jaar na jaar uitgebreid. 

U kan onze aardappelen terugvinden in onze hoevewinkel, groentenwinkels, supermarkten, zondagmarkt in Herentals, een aantal Carrefour supermarkten en in onze aardappelautomaat een aantal kilometer van de boerderij.

Tevens leveren wij aan enkele Hoevewinkels die hun eigen producten verkopen en onze aardappelen.

Kleren maken de aardappel

De aardappelen worden verpakt in papieren verpakking van 2.5 kg, 5 kg en 10 kg. De keuze voor papier werd al vroeg in de bedrijfsvoering gemaakt om in te spelen op de toenemende aandacht voor het milieu.  Grotere verpakkingen van 25 kg zijn ook mogelijk in netzakverpakking.

Opslag en verpakking

Sinds 2017 worden de aardappelen opgeslagen in een nieuwe geconditioneerde bewaarloods. Er is gekozen voor een kistenbewaarsysteem met geforceerde ventilatie. Vooraan in de loods is een verwerkingsruimte voorzien waar er gesorteerd wordt en verpakt. Er kunnen verschillende soorten aardappelen worden bewaard in een voorraadbunker om op afroep te worden verpakt in de verpakking naar keuze.

.

papieren zak (2)-min.jpg
bottom of page